Turistkørsel

|05.07.2019

Voldsom stigning i antallet af udenlandske busser

Foreningen har nu registreret al den indsendte data om udenlandske bussers færden i Danmark til og med den 4. juli 2019. Alt tyder på, at der er sket en voldsom stigning i antallet af udenlandske busser på blot et år.


Dansk PersonTransport kortlægger for tredje år i træk de udenlandske bussers færden i Danmark. Formålet med undersøgelsen er at gøre opmærksom på de voksende problemer med udenlandske busser, der kører mere eller mindre permanent i Danmark og underbyder danske turistbusselskaber.

Medio maj kunne foreningen konstatere, at vi havde registreret ca. fem gange flere busser sammenlignet med samme tidspunkt sidste år. Status pr. 4. juli 2019 er, at foreningen nu har registreret omtrent dobbelt så mange busser, som tilfældet var på samme tidspunkt sidste år. Med den større mængde data, som foreningen er i besiddelse af, tyder udviklingen dermed på, at der er sket en voldsom stigning i udenlandske busser på blot et år.

Det er derfor meget vigtigt, at foreningen og de mange bidragere til undersøgelsen klør på hele sommeren, så vi kan fremlægge et retvisende tal til den nye transportminister og det nye Folketing. Den vej igennem kan vi tilføre yderligere pres på at indføre nationale tiltag, som skal løse den uholdbare situation, som branchen befinder sig i.

Der skal endnu en gang lyde en stor tak til de chauffører, der har indsendt billeder og information om de udenlandske busser, som de er stødt på. Foreningen opfordrer til, at I fortsætter jeres ihærdige indsats, så undersøgelsen får så høj gennemslagskraft som muligt.

Hvordan bidrager du til undersøgelsen?
Billeder og information om udenlandske busser skal fortsat uploades i Facebook gruppen “STOP udenlandske turistbussers cabotage kørsel i DK”. Foreningen ønsker også at blive klogere på de incomingbureauer, der hyrer udenlandske turistbusser og politianmelder fortsat de udenlandske selskaber, som ikke er momsregistreret.

Det er derfor vigtigt, at alle opslag i gruppen indeholder følgende informationer:

  • Foto af den udenlandske bus
  • Firmanavn på det udenlandske selskab
  • Bussens registreringsnummer
  • Tidspunkt
  • Sted
  • Dato
  • Evt. navn på incomingbureau, hvilket typisk fremgår af bestillingen i forruden

Læs mere om grundlaget for Dansk PersonTransports undersøgelse her.