24.02.2023

Turistbusparkeringen flyttes fra Toldbodgade til Esplanaden og Grønningen fra 2024

Københavns Kommune har fremlagt sin plan for anlægsprojektet ’fredeliggørelse af Toldbodgade’. Projektet betyder, at turistparkeringen ved Amaliehaven i København nedlægges i 2024, og at Toldbodgade indskrænkes, gaden ensrettes i sydgående retning, og alle eksisterende parkeringspladser i gaden nedlægges.


Dansk PersonTransport har længe arbejdet for, at der oprettes erstatningspladser, og som led i Københavns Kommunes ’Handlingsplan for Transport af Turister’, som DPT har deltaget i udviklingen af, etableres der i stedet tidsbegrænset parkering for turistbusser i sommerperioden på Esplanaden og Grønningen.

Konkret vil der ifølge projektet fra den 1. april til den 30. september i tidsrummet kl. 9-15 være reserveret plads til 14 turistbusser på Grønningens østside og 5 turistbusser på Esplanadens sydside.

Samtidig vil det nuværende stoppested for ’Hop-af/hop-på’ busser udfor Admiral Hotel blive nedlagt.

Projektet er nu sendt i høring hos Indre By Lokaludvalg frem til den 16. marts 2023, og der er berammet et borgermøde den 6. marts. Herefter forventes projektet behandlet i Teknik- og Miljøudvalget den 22. maj og i Borgerrepræsentationen den 22. juni 2023.

Læs mere om projektet her.