Turistkørsel

|22.08.2019

Skattestyrelsen tjekker udenlandske turistbusser

Den 21. august gennemførte Skattestyrelsen en kontrol af udenlandske turistbusser i København. Styrelsen meddeler i en pressemeddelelse, at knap halvdelen af de udenlandske busser, som de kontrollerede ikke var momsregistreret i Danmark. Der varsles flere kontroller i fremtiden.


I alt blev forholdene for 15 udenlandske turistbusser kontrolleret af Skattestyrelsens medarbejdere den 21. august. Syv af busserne – svarende til 47 procent – var ikke momsregistrerede og kan derfor nu se frem til at skulle afregne dansk moms af deres danske turistkørsel. I forbindelse med en lignende kontrol i 2018 var alene 30 procent af de udenlandske turistbusser momsregistrerede i Danmark.

“Det er unfair konkurrence overfor danske vognmænd, når udenlandske turistbusser ikke har styr på momsen. Selvom vi i år mødte flere busser, der havde styr på momsregistreringen end sidste år, så er det ikke godt nok, når kun omkring halvdelen af busserne er momsregistrerede. Derfor kan man se frem til flere kontroller fra vores side,” siger Kenneth Joensen, der er direktør i Skattestyrelsen.

Ni medarbejder fra Skattestyrelsen deltog i gårsdagens aktion, der foregik i nærheden af forskellige turistattraktioner i København. Som led i kontrollerne har Skattestyrelsens medarbejdere fået oplysninger om bussernes kørsel i Danmark.

“Nu sørger vi for, at de syv busvirksomheder bliver momsregistreret. Kontrollerne har derudover givet os viden om bussernes kørsel i Danmark, som vil kunne bruges i forbindelse med en kontrol af deres momsangivelser,” forklarer Kenneth Joensen.

I alt 1.114 udenlandske firmaer er momsregistreret for turistbuskørsel i Danmark.

Læs foreningens svar til kontrolaktionen.