Coronavirus

|13.05.2020

Rejsebranchen får direkte statsstøtte

Staten går ind og støtter den danske rejsebranche med 725 mio. kr.


725 millioner kroner bliver der skudt ind i den danske rejsebranche af den danske stat. Samtidigt bliver der lavet om på en kritiseret låneordning.

Konkret gøres alle tilbagebetalinger for lån individuelt for alle, der skulle være påbegyndt fra og med 14. april 2020 og frem til 10. maj 2020.

I støtte går der 600 millioner kroner til Rejsegarantifondens kasse for ekstraordinære situationer. Og så lægger man yderligere 125 millioner kroner til fondskassen for pakkerejser i fonden.

”Det er positivt, at regeringen går ind og har fokus på rejsebranchen, der i den grad er i knæ,” siger adm. direktør for Dansk PersonTransport Michael Nielsen og tilføjer: ”En del af turistbusvognmændene har også rejsebureauer og får derfor også glæde af denne støtte og ændring. Dansk PersonTransport håber også, at dette skridt markerer, at der nu fra regeringens og folketingets side bliver fokuseret på de brancher, der er – og i længere tid vil være – berørt af samfundets lukning.  Det er nødvendigt at etablere en specifik og målrettet genopretningshjælp til turistbus-branchen og taxi’erne, der er ekstremt hårdt ramt af de lukkede grænser og den udeblivende turisme”.

Klik her for at læse Dansk PersonTransports genopretningsplan