fjernbus

|21.04.2020

Ny bekendtgørelse om tilladt maksimalbelægning i fjernbusser

Pr. dags dato udstedes en bekendtgørelse om maksimalbelægning i fjernbusser – fra nu af står det krystalklart, at fjernbusserne kun må være halvt fyldte


Efter pressedækningen sidste uge om fjernbusser, der kørte med fuld eller næsten fuld belægning på trods af diverse anbefalinger også fra DPT, melder transportminister Benny Engelbrecht ud, at ”Jeg har bedt sundheds- og ældreministeren om at udstede en bekendtgørelse om tilladt maksimalbelægning i fjernbusserne. Herefter må fjernbusserne på intet tidspunkt være mere end halvt fyldte. Påbuddet gælder fra i dag,” siger ministeren og tilføjer: ”Jeg går selvfølgelig ud fra, at fjernbusserne overholder påbuddet, men hvis de mod forventning ikke gør, så vil deres tilladelse til at drive fjernbuskørsel blive inddraget.”

Det siger DPT
”Det er vigtigt, at vi alle sammen gør, hvad vi kan for at bekæmpe smittespredning, hvilket heldigvis er noget, vores medlemmer har været gode til at efterleve. Desværre har der hos visse operatører i fjernbussektoren været enkeltstående tilfælde, hvor der kan stilles spørgsmål ved, om retningslinjerne fra sundhedsmyndighederne har været overholdt. DPT støtter derfor op omkring de klare regler, som transportminister Benny Engelbrecht har gennemført, hvilket gør det nemmere for alle parter at navigere i disse for alle vanskelige tider,” siger adm. direktør for Dansk PersonTransport Michael Nielsen.

Læs Færdselsstyrelsens bekendtgørelse her