17.05.2023

Politiken sætter fokus på busrejser og manglende busterminal

Politiken skrev i weekenden om forholdene for de mange busrejsende til og fra København, som I øjeblikket oplever dårlige forhold på grund af manglen på en busterminal.


Dansk PersonTransports kommunikations- og sektorchef Jens Hvid Bang har talt med Politiken om forholdene for fjern – og turistbusserne i København.

Det er blevet til en længere artikel “Turistkaos på cykelstien” med henvisning til de dårlige forhold for cyklister, der i dag hersker i Ingerslevsgade på Vesterbro i København, hvor fjernbusserne holder til.

Et kaos som kommer til at fortsætte det næste år, fordi Københavns Kommune og Vejdirektoratet har besluttet, at udskyde åbningen af den nye busterminal ved Dybbølsbro til tidligst 2023 på grund af et manglende IT-system

I Politiken gentager Jens Hvid Bang Dansk PersonTransports forslag om at åbne terminalen, så snart de fysiske rammer er på plads, og så efterfølgende implementere IT-systemet.

I artiklen kan man også læse, at busrejser er lige så grønne som togrejser baseret på Politikens beregninger.

Derfor undrer det også Dansk PersonTransport, at man ikke gør mere for at sikre ordentlige forhold for busserne i København.

Læs artiklen online her

Læs mere om DPT’s dækning af situationen her