01.05.2023

Kaos ved busterminal giver turister dårligt møde med København

Ifølge sektorchef Jens Hvid Bang er det ikke kun en ulempe for københavnere, men også for de mange turister der hvert år besøger hovedstaden, at Vejdirektoratet og Københavns Kommune har udskudt åbningen af busterminalen ved Dybbølsbro.


Dansk PersonTransport mener, at det er en helt forkert beslutning at udskyde datoen for anvendelsen af den nye busterminal ved Dybbølsbro, på grund af et forsinket it-system.

Det skriver DPTs turistsektorchef i mediet Turistmonitor. Flere gange er det blevet understreget, hvor kaotisk og potentielt farlig holdepladsen i Ingerslevgade er, og netop derfor blev det besluttet, at man skulle skabe nogle bedre vilkår for passagererne.

Selve busterminalen er efter planen klar til ibrugtagning til sommer, men på grund af et manglende it-system har man besluttet at udskyde åbningen med et år. DPT arbejder aktivt for at beslutningen omstødes, så busterminalen kan tages i brug allerede til sommer.

I sit indlæg gør Jens Hvid Bang opmærksom på de yderligere negative konsekvenser af udskydelsen, som blandt andet går ud over de mange turister, der ankommer i fjernbus til København:

Man siger jo, at førstehåndsindtryk varer ved, og hvis førstehåndsindtrykket er, at man er ved at blive kørt ned af en cykel, så er det ikke godt for turismen i hovedstaden.

Det er heller ikke godt for de busselskaber, som forsøger at levere en professionel service til deres kunder.”

Ifølge Jens Hvid Bang er busturismen i vækst, og terminalen har aldrig være mere efterspurgt:

“busselskaberne er faktisk villige til selv at stille ekstra personale til rådighed for den nye busterminal, så trafikken på terminalen kan køre gnidningsfrit, indtil der er implementeret et IT-system.”

Læs hele indlægget hos Turistmonitor, her.