Coronavirus

|15.06.2020

Hvorfor ikke fjerne spærretiden?

Dansk PersonTransport undrer sig over, at regeringen og myndighederne ikke skruer på en oplagt knap for at dæmme op for danskernes forbrug – og taxi-brug – nemlig at ændre tidsgrænsen for, hvornår virksomheder skal lukke fra midnat til f.eks. kl. 2 om natten.


I nat præsenterede regeringen og flere af folketingets partier de næste initiativer og ændringer i hjælpepakkerne. Danmark prøver med sikrere skridt at komme videre, efter coronakrisen begyndte, og det lysner i horisonten. Men Dansk PersonTransport mener nu, at der kan gøres mere for at hjælpe Danmark i gang:

”Den nye aftale fra regeringen og folketingets partier i nat, hvor de blandt andet forlængede hjælpepakken til små selvstændige en måned, er til gavn for både taxivognmændene og de vognmænd, der udfører flex-trafik. De døjer fortsat med følgerne af coronakrisen, og det kan være en god saltvandsindsprøjtning for dem hen over sommeren,” siger Trine Wollenberg, vicedirektør i Dansk PersonTransport.

”Når det er sagt, så undrer det mig, at man ikke i forbindelse med de nye initiativer og lempelser af forsamlingsforbud m.m. ikke også har lempet på åbningstiden for beværtninger og restaurationer. Det, der populært kaldes ”spærretiden”. Taxibranchen er en døgnbetjent forretning og den har brug for, at der kommer gang i nattelivet. Derfor vil det give god mening, hvis restauranter og cafeer kan holde åbent til f.eks. kl. 2 om natten. Ikke bare for taxierhvervet, men også for f.eks. cafeerne, der også mangler omsætning. Det virker som en oplagt knap at dreje på, ” afslutter Trine Wollenberg.