11.10.2023

Chaufføruddannelsen understøtter ukraineres integration

Chaufføruddannelsesforløbet hos UCplus hjælper ukrainere med at finde fodfæste i Danmark. Her lærer de ukrainske kursister at tale dansk med særligt fokus på kørselsrelateret sprog. Samtidig får de en masse praktisk erfaring inden for kørsel og andre nødvendige færdigheder, som forbereder dem på alt det, deres nye job bag rattet byder på.


Ukrainske Viktoriia og hendes medkursister hos UCplus har fået nye kontorstole. De befinder sig nemlig nu bag rattet i HB-Care’s mange busser.

Gennem et særligt IGU-forløb, der kombinerer intensiv danskundervisning med en chaufføruddannelse, er Viktoriia og hendes ukrainske medkursister nemlig blevet en del af det danske arbejdsmarked med HB-Care som arbejdsgiver.

Der er et stort arbejdskrafts og integrationspotentiale i sådanne uddannelseskurser og jobmuligheder hos henholdsvis UCplus og HB-Care. Det er Viktoriia det levende bevis på. Og hun er blot en af mange ukrainere, som nu befinder sig bag rattet, og med et uddannelsesbevis og en ansættelseskontrakt i hånden kan kalde sig chauffører.

Det er hamrende godt gået. I Dansk PersonTransport bifalder vi Viktoriia og alle andre, som uddanner sig indenfor transportbranchen, og således bidrager med arbejdskraft til den transportmæssige sammenhængskraft.

Det kan de godt være stolte af! Det er vi, hos Dansk PersonTransport, i hvert fald.

I sidste udgave af vores medlemsmagasin, Mobilitet 04, bragte vi en længere artikel om, hvordan chaufførjobbet hjælper ukrainere med at finde fodfæste i Danmark.

Du kan læse hele artiklen fra vores seneste medlemsmagasin her