Rutekørsel

|13.03.2019

Bedre køreplaner – et par skridt

Tirsdag afviklede Dansk PersonTransport ERFA-møde om den kollektive bustrafik i Midttrafik. Der var deltagelse fra repræsentanter fra 15 medlemsvirksomheder, der alle udfører buskørsel i Midttrafik.


Omdrejningspunktet for mødet var køreplaner, vagtplanlægning og driftsafvikling i en travl og hektisk trafik, hvor tingene ikke altid går som planlagt. Det blev diskuteret, hvordan buschauffører, busselskaber og trafikselskabet Midttrafik bedst kan håndtere forsinkelser og andre uforudsete forhold i den kollektive bustrafik. Hvordan sikres et smidigt samarbejde med Midttrafik om dette, og hvordan udnytter man nye teknologier og realtid bedst muligt, mens man beholder fokus på kunden og ikke formaliteterne.

I forlængelse heraf var der en præsentation fra Midttrafiks køreplanlægningsafdeling, der beskrev ”årshjulet”, der kører, når det kommende års bustrafik skal planlægges. Det blev diskuteret, hvornår og hvordan busselskaberne skal indgå i denne proces. Derudover demonstrerede Midttrafik de nye digitale værktøjer, der bruger data fra realtid til at kortlægge køreplaner, køretider, forsinkelser og afvigelser i køreplanen.

Mødet var også en del af de aktiviteter som 3F og Danske PersonTransport har aftalt at sætte i værk i forlængelse af 3F’s kampagne ”Tryk STOP”.

Læs også:  DPT og 3F: Køreplanlægningen skal have en hjælpende hånd.