Turistkørsel

|14.05.2019

Antallet af udenlandske busser i Danmark er mangedoblet på blot et år!

Dansk PersonTransports registrering af udenlandske busser fortsætter for fuld kraft igen i år. Allerede i begyndelsen af sommersæsonen kan vi konstatere, at antallet af udenlandske busser er op mod femdoblet siden 2018. At kalde det et hastigt voksende problem er efterhånden en underdrivelse!


Dansk PersonTransport kortlægger for tredje år i træk de udenlandske bussers færden i Danmark. Formålet med undersøgelsen er at gøre opmærksom på de voksende problemer med udenlandske busser, der kører mere eller mindre permanent i Danmark og underbyder danske turistbusselskaber.

Medio maj kan foreningen konstatere, at vi har registreret omtrent fem gange så mange udenlandske busser i hovedstadsområdet og i Nordsjælland end tilfældet var på samme tidspunkt sidste år. Det vidner om, at antallet af udenlandske busser er mangedoblet på blot et år.

Resultaterne giver kun foreningen mere blod på tanden i forhold til at kæmpe for løsninger på området. Under valgkampen vil Dansk PersonTransport gøre sit for at bringe emnet på banen, ligesom foreningen vil tage fat i den kommende transportminister med henblik på at finde varige nationale løsninger på området.

Der skal lyde en stor tak til de chauffører, der har indsendt billeder og information om de udenlandske busser, som de er stødt på. Foreningen opfordrer til, at I fortsætter jeres ihærdige indsats, så undersøgelsen får så høj gennemslagskraft som muligt.

Læs mere om grundlaget for Dansk PersonTransports undersøgelse her.