07.09.2018

YX Erhverv klar med nyt sikkerhedstiltag til chaufførvikarer

Landets vognmænd bruger ofte chaufførvikarer i forbindelse med sygdom, ferie eller sæsonudsving. Nu er olieselskabet YX Erhverv klar med en tankningsløsning til branchens vikarer og afløsere, der øger sikkerheden og mindsker brændstofsvind.


Brændstofsvind er fortsat et stort problem for landets vognmænd, når dieselkort misbruges. Derfor lancerede olieselskabet YX Erhverv tilbage i efteråret 2017 kortløs tankning, hvor man fjernede den største sikkerhedsrisiko – selve kortet. Det er et tiltag som transportbranchen har taget godt imod og især har vist sig brugbar for mange chauffører, hvis de har glemt deres kort og dermed kan foretage nødtankninger med mobilen. Den positive modtagelse betyder, at YX Erhverv også lancerer kortløs tankning til transportbranchens mange chaufførvikarer, som typisk ikke har en firmatelefon.

Individuelle koder til vikarer
Med den nye løsning får disponenten – typisk vognmanden – mulighed for at kunne generere individuelle koder til de vikarer, de hyrer ind. Vikarer og afløsere i forbindelse med ferie eller sygdom har almindeligvis ikke en firmatelefon og i stedet for at give dem et nyt brændstofkort eller telefon, kan vognmanden nu selv lave en kode til dem, som de kan indtaste direkte på terminalen uden at have en telefon. Vognmanden bestemmer selv, hvor længe koden skal være gyldig.

”Brændstofsvind er desværre fortsat en stor belastning for landets vognmænd. Vi arbejder derfor kontinuerligt på at udvikle sikkerhedsløsninger, som skaber større sikkerhed og øger deres bundlinje,” siger Claus Gottlieb, direktør i YX Erhverv. Han fortsætter: ”Vi er altid i dialog med vores kunder, og vi mærker stor efterspørgsel på løsninger målrettet de mange chauffører og afløsere i branchen. Derfor vi er vi meget tilfredse med at kunne lægge dette ekstra lag på vores sikkerhedsløsninger.”

Simpelt system indføres snarligt
Med det nye sikkerhedstiltag skal chaufførvikarerne altså tanke med en kode uden telefon eller det velkendte plastikkort. Det gør de ved at indtaste den kode på terminalen, som vognmanden har givet dem. Derefter fortsætter transaktionen, som man kender den.

Den nye sikkerhedsløsning til chaufførvikarer indføres 1. oktober 2018 og forventes at inkludere samtlige YX-anlæg i landet.  Udover den kortløse betaling har YX Erhverv tidligere indført sikkerhedstiltag som f.eks. videoovervågning, 2-kort-systemer, Alarm 24/7, købsmax, geografisk spærring, tidsbegrænset spærring og kilometeralarm.