17.12.2021

Yderligere restriktioner

Fra søndag den 19. december indføres der yderligere restriktioner i Danmark. Restriktionerne betyder bla. krav om coronapas i fjernbusser og obligatorisk mundbind til chaufførerne


Folketingets epidemiudvalg har tiltrådt, at der indføres yderligere restriktioner fra den 19. december kl. 8 til og med den 16. januar. Det betyder bl.a., at passagerer i fjernbusser skal fremvise coronapas og der indføres obligatorisk brug af mundbind for chauffører. Der har tidligere været en mulighed for, at ansatte i transportsektoren kunne undtages for krav om mundbind eller visir, hvis de kunne vise coronapas. Denne undtagelse er ikke længere gældende, og chaufførerne skal dermed bruge mundbind eller visir, uanset om de kan vise coronapas.

Derudover må fjernbusser ikke sælge flere billetter end der er pladser til, ligesom de gældende restriktioner om mundbind til passagerer og forbud mod alkohol også forlænges til den 16. januar.

Udover restriktionerne i den kollektive transport indføres der en lang række restriktioner i kulturlivet, foreningslivet og restaurant- og cafelivet, som også får betydning for Dansk PersonTransports medlemmer.

“Når restauranter, konferencer og oplevelsesindustrien får yderligere restriktioner, rammer det også vores medlemmer meget hårdt, siger adm. direktør i DPT Michael Nielsen. Det er helt klart, at taxier og turistbusser bliver økonomisk ramt, når de steder og events, som de normalt kører med kunder til og fra bliver tvangslukket eller ramt meget direkte af restriktionerne”

“Det er derfor afgørende, at også vores medlemsvirksomheder bliver kompenseret for mistet omsætning og at det sker med korte opgørelsesperioder, så det som normalt er højsæson for mange af vores medlemmer kompenseres korrekt” slutter Michael Nielsen.

Læs Transportministeriets udmelding her: https://www.trm.dk/temaer/aktuel-information-om-om-covid-19-til-passagerer-og-transportudbydere/coronasmitte-artikler/naar-du-rejser-med-kollektiv-transport-inkl-faerger-og-indenrigsfly/