25.03.2024

Vellykket årsmøde og ny hovedbestyrelse

John Bergholdt og Anders Larsen fortsætter som landsformand og næstformand i Dansk PersonTransports hovedbestyrelse, hvor Steen Rügge og Kenny Thygesen er nye ansigter.


Dansk PersonTransport bød sine medlemmer, samarbejdspartnere og politikere indenfor til et brag af et årsmøde på Munkebjerg Hotel i Vejle fredag den 22. marts 2022.

Dagen startede med udstillingen Persontransport 2024, hvor der var stor tilslutning til at komme og høre om sidste nyt fra leverandørerne til branchen.

På selve årsmødet var der besøg fra transportminister, Thomas Danielsen, som bl.a. talte om fremtidens kollektive transport, arbejdet med den grønne omstilling af branchen og om regelforenkling.

Transportministeren lagde i sin tale vægt på, at busser, flextrafik og taxier også i fremtiden skal være kernen i den kollektive transport.

Der var stor spørgelyst til ministeren, som blandt andet blev spurgt ind til den professionelle persontransports rolle i fremtiden, behovet for politisk fokus på den grønne omstilling af turistbusserne og på manglen på arbejdskraft, hvor vi i Dansk PersonTransport blandt andet har foreslået, at det skal gøres lettere for seniorer at blive chauffører.

Landsformand John Bergholt blev valgt for en ny toårig periode uden modkandidater og i sin årsmødeberetning kiggede han fremad og konstaterede, at persontransporten også i fremtiden kommer til at have meget at byde på, fordi vi skaber de løsninger, som der efterspørges.

På årsmødet var der også indlæg fra Det Konservative Folkepartis transportordfører og spidskandidat til Europa-Parlamentsvalget, Niels Flemming Hansen, som erklærede, at han vil arbejde for at forbedre branchens rammevilkår, hvis han bliver valgt ind til europaparlamentsvalget den 9. juni.

Formanden for Folketingets transportudvalg, Rasmus Prehn, holdt også et indlæg om arbejdet med transportpolitik i Folketinget og fortalte om det gode samarbejde med Dansk PersonTransport om vigtige dagsordener som fx manglen på arbejdskraft. Et område, som Rasmus Prehn rigtig gerne vil samarbejde med branchen om.

Og så lagde DanmarksDemokraternes transportordfører Kenneth Fredslund vejen forbi og fik en god snak med flere af vognmændene.

Efter årsmødet var det tid til festmiddag med underholdning fra tryllekunstneren Henrik Svanekiær.

Tak til alle deltagere for et meget vellykket årsmøde.

Dansk PersonTransports hovedbestyrelse består nu af:

John Bergholdt (landsformand) Bergholdt.dk
Anders Larsen (næstformand)
Formand for Sektor for Offentlig Kørsel
VIKINGBUS
Kenny Thygesen
Næstformand for Sektor for Offentlig Kørsel
Terndrup Taxa & Turistbusser
Lars Brøchner
Formand for Sektor for Turistkørsel
Brøchners Biler
Thomas Klüver Wandahl
Næstformand for Sektor for Turistkørsel
VIKINGBUS
Torben Kirketerp
Formand for Sektor for Taxikørsel
Esbjerg Taxa
Vibeke Wolfsberg
Næstformand for Sektor for Taxikørsel
Moove Group
Peter Lanng Nielsen
Formand for Sektor for Rutekørsel
KEOLIS
Steen Rügge
Næstformand for Sektor for Rutekørsel
Tide Bus Danmark