Offentlig kørsel

|26.09.2016

Vægtgrænser til fremtiden

Den tilladte totalvægt for 2-akslede busser øges til 19,5 tons. Det er vægtgrænser tilpasset fremtidens behov, mener Danske Busvognmænd.


Trafik- og Byggestyrelsen har lagt op til, at fra den 1. januar 2017 må busser med to aksler veje op til 19,5 tons. I dag er den maksimalt tilladte totalvægt 18 tons.

Det er et initiativ, Danske Busvognmænd støtter fuldt og helt. En forøget vægtgrænse giver mulighed for at medbringe flere passagerer, at medbringe mere bagage eller begge dele. Forslaget giver altså forbedringer for både passagererne og for effektiviteten i busbranchen. De nye vægtgrænser er med andre ord tilpasset fremtidens behov for en mere effektiv og konkurrencedygtig bustrafik.

Baggrunden for forslaget er blandt andet, at buspassagerernes vægt og vægten af deres bagage er øget de seneste år. Samtidig gør vægten af det nødvendige udstyr, der følger af de nyeste miljøkrav (eks. EURO VI), at bussens egenvægt også stiger. Derfor er det nødvendigt, at øge bussernes totalvægt alene for at fastholde den nuværende passagerkapacitet i busserne.

Den 1. juli 2011 øgede man det tilladte akseltryk for busser til 11,5 tons og totalvægten for 3-akslede busser til 26 tons.

Kontakt: Lasse Repsholt.