13.11.2023

Undgå unødigt gebyr for vejafgift i Sverige

Sveriges system for opkrævning af vejafgift anvender automatisk nummerpladegenkendelse i både Stockholm og Gøteborg. Dette system sender regningen direkte til ejeren af køretøjet, hvilket kan vise sig at blive dyrt, hvis du ikke selv ejer køretøjet.


Udfordringen er nemlig, at nogle køretøjer kan være ejet af leasing- eller finansieringsselskaber. Når disse selskaber modtager vejafgiftsregningen, videresender de den til ejeren af bilen, og inkluderer et ekstra gebyr for denne service. I oktober måned alene oplevede over 200 vognmænd, at de blev opkrævet dette ekstra gebyr.

For at undgå disse ekstra gebyrer, er det vigtigt, at brugeren af køretøjet sikrer sig, at deres betalingsoplysninger og køretøj er korrekt registreret. Dette kan gøres på hjemmesiden www.epass24.com, som er den officielle platform for registrering og betaling af vejafgifter i Sverige.

Forebyggelse er nøglen. For ved at tage disse forholdsregler, kan brugere af leasing- eller finansierede køretøjer spare sig selv for unødige udgifter.