Taxikørsel

|25.04.2018

Udbuddet af flexture er stagneret

Antallet af flexture i Movias område er stabiliseret.


Mens antallet af flexture i Movias område steg eksplosivt fra 2012-2014, har det efterfølgende ligget stabilt på omrking 375.000 flexture om året i perioden 2015-2017. Det viser en ny opgørelse fra Movia, hvilket glæder Dansk Taxi Råds direktør Trine Wollenberg.

”Vi mener ikke, at flextur skal afskaffes, men vi mener, det er fornuftigt med et politisk serviceeftersyn, så det forbliver et buskompenserende produkt, og ikke udvikler sig til offentligt betalt taxikørsel i byområder. Vi oplever, at flere kommuner har fokus på brugen af flextur og det glæder os”.

Det vides ikke specifikt hvad den nuværende stagnation skyldes, men efter at have oplevet overskridelser på flextur-budgetterne, har flere kommuner i de seneste år valgt både at hæve egenbetalingen for flexture samt at sætte restriktioner på brugen af flextur i cemtrum af byerne, hvor der er adgang til kollektiv transport.

Flextur er kommet med i Rejseplanen, indtil videre som forsøg i to kommuner, men det vides endnu ikke, hvordan det vil påvirke efterspørgslen.