Taxikørsel

|27.06.2018

Uber vinder sag i London

Appeldom giver Uber licens for 15 måneder.


Sidste år besluttede den britiske myndighed Transport for London (TFL), at Uber ikke skulle have en licens på fem år, da der var utilstrækkelig kontrol med chaufførernes baggrund og anmeldelser af alvorlige lovbrud. Det fik sidste år Londons borgmester, Labour-manden Sadiq Khan, til offentligt at støtte op omkring beslutningen om at fratage den omstridte kørselstjeneste licensen med henvisning til: ” At alle transportselskaber skal spille efter reglerne”, som Khan udtalte.

Blandt de grunde, der blev angivet af transportmyndighederne, var udover Ubers mangelfulde rapportering om kriminelle forhold Ubers brug af software, der er beregnet på, at myndighederne ikke skal kunne følge med i, hvad Uber og chaufførerne foretager sig, men i går vandt Uber en appelsag om at drive kørselstjeneste i London.

Licensen er givet, efter at Uber har foretaget ændringer af deres service, så den er i overensstemmelse med britiske regler. Uber har fået licens for 15 måneder, men der ventes dog en evaluering allerede efter et halvt år. Det var ifølge Ubers øverste chef i Storbritannien, Tom Elvidge, helt i orden, at TFL ikke ville udstede en licens, da han indrømmede, at Uber havde begået fejl i London.