Taxikørsel

|28.03.2017

Uber lukker i Danmark

Uber vil ikke følge loven i Danmark og pirattaxitjenesten tager nu konsekvensen med en lukning af appen fra 18. april.


Klokken 11 i dag meddelte Ubers talsmand i Danmark, Kristian Agerbo, at den ulovlige pirattaxitjeneste lukker i Danmark til april. Ifølge Kristian Agerbo er det udsigten til den ny taxilov, der stiller en række krav til køretøjer og fører, som Uber ikke mener sig i stand til at efterleve og derfor tager selskabet konsekvensen og lukker helt ned.

Uber åbnede for den ulovlige taxitjeneste i november 2014 og blev samme dag politianmeldt af Trafikstyrelsen for overtrædelse af taxiloven. Den 8. juli 2016 faldt de første domme mod Uber-chauffører, der fik bødestraf for at udføre ulovlig taxikørsel og siden har Anklagemyndigheden sendt sager om ulovlig kørsel udført af Uber-chauffører til domstolene, som har idømt dem bøder på generelt 3.500 kroner. Selskabet Uber imødeser en retssag den 24. april i år.

I Dansk Taxi Råd er man tilfreds med, at Uber tager konsekvensen og stopper det årelange lovbrud.

”Vi er meget tilfredse med, at Uber efter to og et halvt år endelig er nået frem til, at taxilovgivningen faktisk også gælder for dem, og dermed tager konsekvensen og lukker deres forretning. Sagen er jo den, at Uber hverken vil være lovlig i dag eller i fremtiden”, siger direktør Trine Wollenberg.