12.04.2023

Trine Wollenberg i P1 Debat: Uber er ikke løsningen

Dansk PersonTransports Trine Wollenberg deltog onsdag i P1 Debat til en diskussion om taxiloven og forslaget om, at Uber skal vende tilbage til det danske marked.


P1 Debat havde under overskriften “Bring Uber Back?” lagt op til en debat om taxidækningen i landdistrikerne.

Her deltog Dansk PersonTransports vicedirektør Trine Wollenberg, og hun slog i debatten fast, at man ikke skal indrette taxiloven efter én enkelt virksomhed, og at Uber ikke er løsningen på udfordringerne med transport i landdistrikterne.

I følge Trine Wollenberg skal vi i stedet løse transportudfordringerne i landdistrikterne kollektivt. I forhold til taxier skal man ikke til at gøre løn- og arbejdsvilkår til et konkurrenceparameter. Det var netop et af formålene med taxiloven fra 2018 at sikre ordentlige løn- og arbejdsvilkår efter gældende danske overenskomster, sikring af skattebetaling og forbrugersikkerhed.

– Hvis man ønsker en Uber-model, hvor man lader UberPOP køre – så skal der være lige vilkår for alle. Så er man fra politisk side nødt til at sige: så sløjfer vi krav om løn- og ansættelsesvilkår, vi sløjfer kravet om registreringer til brug for skattebetaling og vi sløjfer kravet om forbrugerbeskyttelse, fik Trine Wollenberg blandt andet sagt i debatten.

I panelet sad foruden Trine Wollenberg, Jens Meilvang, Liberal Alliances transport- og landdistriktsordfører, Sofie Lippert, transportordfører fra SF, Christian Thomassen, Public Policy Manager for Bolt, Per Baltsen, adm. direktør i taxaselskabet 4×35, Bo Weye Hansen, 3F Transport og Martin Ågerup, Direktør, CEPOS.

Lyt til hele debatten på DR her.