14.06.2022

Tour de France i Danmark 2022: 1. juli – 1. etape, enkeltstart i København.

Nedtællingen til startskuddet for dette års Tour de France er for alvor begyndt, og de store forventninger til den første danske tour-start i cykelløbets historie, lægger et yderligere pres på trafikken, især i hovedstadsområdet. Arrangørerne opfordrer busvirksomheder til at undgå al kørsel der ikke er nødvendig og planlægge ruten hjemmefra på grund af de mange afspærrede områder, særligt i Indre By.


Ved kørselsplanlægning er især det interaktive kort på arrangørens hjemmeside, meget brugbart. Her er det muligt at danne sig et overblik over udviklingen af vejspærringer, fra dag til dag. Det er samtidigt muligt at anvende mere specificerede søgeværktøjer, bl.a. i relation til parkeringsforbud, trafiksluser, offentlig transport og kørselsveje.

Alternativt kan Vejdirektoratets trafikinfo.dk også bruges til aktuel trafikinformation. Vær opmærksom på at transportmidler der vejer mere end 3,5 tons ikke er tilladt i området indenfor ruten fra torsdag den 30. juni kl. 23.59 til den lørdag 2. juli kl. 18.00. Ruten kan ses tydeligt markeret på det interaktive kort.

For mere information er det desuden muligt at følge enkeltstarten på letourcph.dk, både på Instagram, Facebook, Twitter, LinkedIn, og via Grand Depart Copenhagen Denmark’s nyhedsbrev som kan tilmeldes her.

Fakta vedr. Tour de France enkeltstart den 1. juli 2022

 • 13 km lang rute. Se detaljeret kort over etapen her.
 • Trafikal påvirkning allerede fra den 27. juni, frem til den 2. juli
 • Start på Nørre Farimagsgade.
 • Målområde på H.C Andersens Boulevard ved Københavns Rådhusplads.
 • Løbet passerer gennem København K, Nørrebro, Østerbro, herunder forbi Søerne, Trianglen, Fælledparken, Kastellet, Den Lille Havfrue, Amalienborg Slotsplads, Marmorkirken, Kongens Nytorv, Nyhavn, Den Sorte Diamant, m.v.
  For en mere detaljeret rutebeskrivelse, se her.
 • Selve ruten afspærres for al kørsel og trafik fra natten til fredag den 1. juli frem til lørdag eftermiddag den 2. juli.
 • Området vil være påvirket af et omfattende standsnings- og parkeringsforbud fra den 30. juni kl. 9.00 til den 2. juli kl. 16.00. Se mere på det interaktive kort. I alt 2500 parkeringspladser inddrages ifm. Tour de France, ligesom flere store parkeringshuse bliver lukket inde, således at man ikke kan komme ind og ud.
 • Busvirksomheder der vælger at køre i området bedes forberede sig på et markant øget pres på vejnettet.
 • Alle de trafikale forstyrrelser relateret til enkeltstarten forventes overstået i løbet af lørdag den 2. juli.
 • Læs alle tre etapebeskrivelser for den danske del af touren her.
 • For mere om den danske trafik i forbindelse med Tour de France 2022 i Danmark læs her.

Læs mere om cykelløbets forventede indflydelse på trafikken i vores nyhed fra marts.

Yderligere spørgsmål ang. trafik, parkering og transport i København kan stilles til kontakt-tdf@kk.dk