grøn omstilling

|01.07.2020

Tide Bus leverer elbus-drift til Herning

Tide Bus Danmark A/S vandt udbuddet om Herning bybusser, og fra september næste år vil 14 nye elbusser fra Tide Bus stå for bybusdriften i Hedens hovedstad.


“Vi er stolte over, at Midttrafik og Herning har vurderet vores tilbud som det mest attraktive. Vi betragter kontrakten i Herning som en strategisk vigtig kontrakt, specielt da vi her får muligheden for at bidrage positivt til den grønne omstilling, når alle dieselbusser udskiftes med nye elbusser,” siger Steen Rügge, administrerende direktør for Tide Bus Danmark A/S.

Der er tale om 14 helt nye elbusser, som Tide Bus vil rulle ud i Hernings gader fra september 2021. De lever derfor op til kravet, der var i det udbud, Midttrafik gennemførte for bybysserne i Herning, hvor busselskaberne skulle byde ind med enten el- eller brintbusser.

Busserne er 12,2 meters lavgulvsbusser med 29 siddepladser og plads til i alt 65 passagerer. Prissedlen på bybuskørslen på 27,7 millioner er den samme, som da busserne i Herning kørte på diesel, men til gengæld er der nu tale om emissionsfrie, støjsvage busser, der vil sænke Herning kommunes C02-udledning med ca. 7 %

Dansk PersonTransport hilser busserne velkommen
Hos Dansk PersonTransport ønsker man også Herning Kommune tillykke med de nye busser.
”Herning Kommune har været meget målrettede i forhold til den grønne omstilling af bustrafikken. Helt tilbage til juni 2018 gik kommunen ud med en ambition om brintdrevne busser. Dette projekt lykkedes ikke, men nu er byen endelig kommet helt i mål med batteridrevne og emissionsfri elbusser, ” udtaler Lasse Repsholt, sektorchef hos Dansk PersonTransport.

Dansk PersonTransport følger løbende udbredelsen af klimavenlige og emissionsfri busser. Udbuddet i Herning er det fjerde udbud, der afgøres i Danmark med emissionsfri busser. Forud ligger et udbud i Roskilde (A16) samt to udbud på Sjælland og øerne (A17 og A18). I 2021, hvor de 12 busser sættes i drift i Herning, vil dog yderligere blive sat yderligere 123 emissionsfri busser i drift. Esbjerg, Odense, Aarhus samt en række kommuner i Hovedstadsområdet vil også få elbusser på gaden i det år.

Læs mere her