07.05.2024

Tide Bus Danmark og Spirii åbner lynladenetværk til den tunge transport i Aalborg

Mandag d. 13. maj åbner Tide Bus Danmark deres eksisterende lynladeanlæg i Aalborg op for erhvervstransport fra andre virksomheder. Initiativet er taget for at imødekomme den stigende efterspørgsel på opladning til især den tunge trafik.


Tide Bus Danmark og Spirii har sammen taget initiativ til at åbne Tide Bus Danmarks eksisterende lynladeanlæg i Aalborg for erhvervstransport fra andre virksomheder. Dette skridt kommer som svar på den stigende efterspørgsel på opladning til især den tunge trafik.

Den begrænsede infrastruktur har ført til en reevaluering af Tide Bus Danmarks planer for deres ladenetværk i Aalborg, der inkluderer 130 lynladere.

For at maksimere udnyttelsen af laderne, åbner Tide Bus Danmark nu udvalgte lynladere for andre virksomheder i dagtimerne mod betaling. Dette samarbejde er muliggjort gennem Spirii, der giver Tide Bus Danmark mulighed for at generere ekstra indtægter ved at åbne deres ladestandere for andre brugere.

Steen Rügge, adm. direktør for Tide Bus Danmark, ser positivt på løsningen, da den både bidrager til den lokale elektriske omstilling og understøtter virksomhedens strategiske fokus på innovation og grøn omstilling:

“Det går langsomt med omstillingen af den tunge transport i Danmark, hvilket først og fremmest skyldes, at det er omkostningstungt at investere i infrastruktur og nye elektriske køretøjer. Derfor er jeg glad for, at vi kan bidrage til en løsning, som skaber flere lademuligheder, som andre kan få glæde af,” siger Steen Rügge.

Tore Harritshøj, adm. direktør i Spirii, roser Tide Bus Danmark for deres initiativ og opfordrer andre virksomheder til at følge trop:

“Der bliver i øjeblikket opsat rigtigt mange lynladere til omstillingen af den tunge transport. Når denne infrastruktur gøres tilgængelig for andre virksomheder med behov for opladning, bidrager det ikke bare til at accelerere overgangen til bæredygtig transport. Det gør også investeringen til en god forretning for ejerne, som dermed får et incitament til at udbygge infrastrukturen yderligere. Tide Bus Danmark er med dette initiativ gået forrest, og jeg håber, at rigtigt mange andre virksomheder vil følge trop til gavn for både den elektriske omstilling og bundlinjen,” siger Tore Harritshøj.

Det nye ladeanlæg åbner d. 13. maj på Egnsplanvej 100 i Aalborg og vil være tilgængeligt fra 06:45 til 18:00 på hverdage samt fra 06:00 til 20:00 i weekender og på helligdage.

Virksomheder med elektriske køretøjer er velkomne til at kontakte Tide Bus Danmark eller Spirii for adgang til faciliteterne.

Tide Bus Danmark arbejder allerede på at udvide antallet af ladestandere på deres andre ladeanlæg.

Læs pressemeddelelsen om lynladenetværket her