05.01.2022

Testkrav ved indrejse i Norge

Danmark er netop blevet ændret til kategorien "mørkerødt land" i Norge og derfor er der kommet krav om test ved indrejse i Norge.


Danmark bliver i Norge anset for at være et såkaldt ”mørkerødt land”, for hvilke der gælder nedenstående rejserestriktioner for fuldt vaccinerede gæster:

  • Følgende regler gælder ved indrejse i Norge:
    • De skal udfylde registreringsformularen før ankomst. Skemaet er digitalt og kan tidligst udfyldes 72 timer før indrejse. Du kan finde  formularen her
    • De skal testes ved ankomst. Dette vil være en hurtig antigentest, og man bliver nødt til at vente på teststedet, indtil svaret er klart.
      • Hvis der ikke er en teststation, hvor man ankommer til Norge, eller den er lukket, skal man inden for 24 timer tage en antigenhurtigtest på en offentlig teststation eller selvtest.

DPT har fået oplyst, at buschauffører er fritaget reglerne om test ved ankomst og karantæne, men er ikke undtaget for registreringsformularen.

Hvis der er en gæst der tester positiv ved indrejse, er alle andre gæster i bussen der har opholdt sig inden for 2 meter i mere end 15 min. at betragte som nærkontakter, der skal gå i isolation. Man må gerne fortsætte til den planlagte destination såfremt man kan dokumentere at den smittede har et hotelværelse eller lignende hvor de kan gå i isolation.

Det beror på en konkret sundhedsfaglig vurdering, hvordan tidligere smittede der tester positiv ved grænsen stilles, pga. risikoen for at en positiv kviktest skyldes re-infektion. Det er derfor vigtigt at kunne dokumentere hvis man evt. tidligere er konstateret smittet med Covid-19, så det kan indgå i vurderingen. Her vil dokumentation i form af EU Coronapas kunne anvendes.

Man kan læse nærmere om de Norske indrejseregler nedenfor:

https://www.helsenorge.no/koronavirus/reise/#hva-gjelder-for-deg

og her:

https://norge.um.dk/rejse-og-ophold/nycoronavirus-covid19