23.08.2018

Utryghed på skoleveje

Bilernes fart skaber utryghed på skolevejene.


Hver fjerde forældre er utryg ved at lade deres barn transportere sig selv til og fra skole. Det viser en ny undersøgelse, som Epinion har gennemført for Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden blandt 2.030 forældre.

I undersøgelsen svarer hver fjerde forældre, at de slet ikke eller kun i mindre grad er trygge ved at sende deres barn ud i trafikken på egen hånd til skole. Og det er ofte antallet af biler, bilernes fart og bilisternes manglende hensyn, som skaber bekymring.

For børn kan det være svært at overskue trafikken og vurdere, om de kan nå sikkert over vejen, hvis der kommer biler. Hvis bilisterne ligefrem kører for stærkt eller er uopmærksomme, så kan det give farlige og utrygge situationer for børnene. Derfor er det vigtigt, at vi får flere til at overholde fartgrænserne og vise ekstra hensyn til børnene, siger Mogens Kjærgaard Møller, adm. direktør i Rådet for Sikker Trafik.

Politikontrol fortsætter
For at gøre trafikanterne opmærksomme på, at der nu er mange nye børn i trafikken, gennemfører Rådet for Sikker Trafik, TrygFonden og kommunerne i de her uger kampagnen “Børn på vej”, som kan ses på skilte på skolevejene.

Politiets kontrol på skolevejene fortsætter, og i løbet af året vil politiet vende tilbage til skolevejene med yderligere kontrol. Politiet har også en opfordring til de forældre, der selv kører på skolevejene.

– Vi ser desværre, at en del af de trafikanter, som vi tager i kontrollerne, er forældre der har travlt med at få deres egne børn sikkert i skole eller som har travlt, efter de har afleveret deres egne børn. Det er vigtigt, at alle viser mere hensyn på vejene både nu og resten af året, hvor tusindvis af børn dagligt går og cykler i trafikken, siger Christian Berthelsen, politiassistent i Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

Gode råd til bilisterne:

  • Vær ekstra opmærksom på børn i trafikken.
  • Sænk farten.
  • Respektér skolepatruljerne.
  • Husk at spænde dit barn fast med selen, hvis du kører dit barn.