24.10.2018

Taxier skal køre skolebørn

Faaborg-Midtfyn Kommune sparer på busserne og sætter taxier ind.


Faaborg-Midtfyn Kommune skal spare 1,5 millioner kroner om året på skolebusserne i henhold til Kommunalbestyrelsen vedtagne budget for 2019. Det kan betyde længere ventetid for nogle elever, mens dem, der er hårdest ramt, skal køre med taxi ifølge Fyens Stiftstidende.

Med den nye spareplan kommer Faaborg-Midtfyn Kommune til at spare to millioner kroner på skolebusser, men til gengæld har de afsat en halv million kroner til taxikørsel for de elever, der ellers vil have for langt til skole.

Faaborg-Midtfyns borgmester, Hans Stavnsager (S), anerkender, at det ikke er optimalt at spare på skolebusserne.

”Det er sjældent nogen god idé at lave besparelser, men der var et budget, som skulle hænge sammen. Nu er der måske enkelte elever, der kan skal vente længere, men der er måske også nogle, der skal transporteres med individuel flextrafik. Det er et puslespil, som skal gå op”, siger Hans Stavnsager.

“Kommunernes indkøb af trafik har en afgørende betydning for de lokale taxiers eksistensgrundlag, da en stor del af taxiernes kørselsgrundlag udgøres af offentlig kørsel. Selvom det givetvis ikke har været den primære hensigt i Faaborg-Midtfyn Kommunes tiltag, så hjælper det i høj grad på at opretholde en lokal taxibetjening, hvis de lokale taxier fremover får mere lokal kørsel” siger Taxa Syds direktør Tadzudin Kasami.