15.12.2023

Taxidækning på Bornholm i fokus: Samarbejde mellem brancher tager form

I en fælles pressemeddelelse skriver Dansk PersonTransport, Horesta A Bornholm og Dantaxi om et møde mandag, hvor repræsentanter fra taxibranchen og restaurationsbranchen sammen med det lokale folketingsmedlem Peter Juul-Jensen (V) og byrådsmedlem Linda Kofoed Persson (K) afholdt dialogmøde for at diskutere og adressere udfordringerne vedrørende taxidækningen på Bornholm


Mødet kom i stand på initiativ af taxibranchen, efter at der i en periode har været fremført kritik af taxidækningen på øen. Deltagerne anerkendte, at en velfungerende taxidrift har stor betydning for Bornholms restauranter og turismen.

Trine Wollenberg, vicedirektør i Dansk PersonTransport:

”Mødet var en god anledning til at drøfte de udfordringer restaurationserhvervet oplever med taxidækningen. Det er positivt, at vi via dialogen har fundet frem til en række tiltag, der kan forbedre taxibetjeningen samt, at der fra deltagerne var forståelse for, at en velfungerende taxidrift i fremtiden, kræver at politikerne samtænker taxierhvervet med øens øvrige transportinfrastruktur.”

På mødet blev det bl.a. aftalt at udarbejde fælles vejledninger for bestilling af taxi til restauranter og udskænkningssteder på særligt Nord- og Sydøen. Med dette tiltag vil det for Dantaxi være muligt at udnytte kapaciteten af taxierne mere fordelagtigt end hidtil.

Netop kapaciteten af taxier var et varmt emne på mødet, og blev drøftet indgående. Kommerciel direktør i Dantaxi, Vibeke Wolfsberg:

”Vi er desværre nede på kun 13 taxier på Bornholm, og det er historik lavt. Vi mangler tre selvstændige taxivognmænd og mindst fem chauffører for at kunne dække behovet. Vi leder derfor med lys og lygte efter personer der har lyst til køre taxi på Bornholm.”

Indehaver af Ekkodalshuset og lokalformand for Horesta A, Christian Froberg Dahl:

”Jeg er meget tilfreds med mandagens møde, og at taxierhvervet lyttede til os. Jeg mener, at vi på Bornholm i højere grad skal tænke i helhedsløsninger. Taxierne, især de mange 8-personers taxier, kan indgå som et supplement til busdriften. Som spillested har vi ofte brug for en større transportkapacitet end det aktuelle antal af taxier kan løse, derfor efterspørge vi fleksible busordninger og brug af forskellige former for samkørsel.”     

Det er taxibranchen samt Horestas ambition, at mødet markerer begyndelsen på et tættere samarbejde mellem taxibranchen og restaurationssektoren på øen. Deltagerne ser frem til at fortsætte samarbejdet for at realisere de foreslåede forbedringer og sikre, at øens borgere og besøgende nyder godt af en styrket taxidækning i fremtiden.

På mødet deltog:

Christian Froberg Dahl, Ekkodalshuset og formand for Horesta A på Bornholm

Gabriela Jantzen, Restaurant Le Port og næstformand for Horesta A på BornholmLinda Kofoed Persson, formand for BRKs Erhvervsudvalg.

Peter Juul-Jensen, transportordfører for Venstre

Benny Jensen, taxivognmand og daglig leder Dantaxi Bornholm

Vibeke Wolfsberg, kommerciel direktør, Dantaxi

Rasmus Krochin, kommunikationschef, Dantaxi

Kenneth Larsen, regionschef, Dantaxi

Trine Wollenberg, vicedirektør Dansk PersonTransport