02.02.2021

Taxi- og turistbuserhvervet i top-20 over mest kompensation for faste udgifter

Mange taxi og turistbus virksomheder har modtaget kompensation, men tallene indikerer også, at dokumentationskravene er svære at opfylde.


Danmarks Statistik har netop udgivet en analyse af, hvem der har modtaget kompensation for faste udgifter i perioden den 9. marts til den 31. oktober 2020. Blandt taxivirksomheder har 57% modtaget kompensation for faste udgifter, hvor imens det for kategorien ”turistkørsel og anden landpassagertransport” er 44% af virksomhederne, der har modtaget kompensation for faste udgifter. ”Det er godt at se, at mange af vores medlemsvirksomheder har fået adgang til kompensationspakken for faste udgifter. Det er præcis det Dansk PersonTransport har brugt meget af det forgangne år på at få til at ske” siger adm. direktør i DPT Michael Nielsen. Når kun henholdsvis 42 % og 57 % af de ansøgende bus- og taxivirksomhederne har fået udbetalt kompensation, skyldes det helt sikkert, at dokumentationskravene for perioden 1. juli til 26. oktober er skærpet og det derfor har været svært for vores medlemmer at søge i den periode.

I kompensationspakken for faste udgifter, der løber fra 1. november forventer vi, at andelen af kompenseret virksomheder i taxi- og turistbus-branchen bliver højere, da dokumentationskravene for den periode er mere enkelte da branchen er betragtet som direkte ramt af forsamlingsforbuddet på 10 personer.

Antallet af taxivirksomheder der har modtaget kompensation, er den tredje største kategori, kun overgået af restauranter og frisørsaloner. Det kommer sig af en dedikeret indsats for at hjælpe vores medlemmer i deres kompensationsansøgning, og taxigruppen i DPT består af rigtig mange vognmænd der hver især har søgt kompensation.

Hvis du vil læse hele Danmarks statistiks analyse, kan du finde den her.