Taxikørsel

|19.11.2019

Svindel og vold får igen politiet til at advare mod pirattaxier

To grelle episoder i Aarhus, hvor passagerer enten er blevet tæsket eller frarøvet penge, får nu igen politiet til at advare mod kørsel i pirattaxier.


Tag en autoriseret taxa, offentlig transport eller få en bekendt til at hente dig. Sådan lyder opfordringen fra politiet efter to voldsomme episoder i Aarhus-området denne weekend. Opfordringen kommer særligt i lyset af, at vi er gået ind i en tid med mange julefrokoster, hvor folk begiver sig hjemad i en beruset tilstand og derfor udgør et lettere offer for svindel og bedrageri.

Helt galt gik det for to passagerer, der hver især satte sig ind i en pirattaxi natten til søndag den 17. november.

I det ene tilfælde blev en 49-årig mand banket i hovedet med en aluminiumsbat, da han gjorde føreren af pirattaxien opmærksom på, at han kørte den gale vej og derfor bad om at blive sat af. Efterfølgende fandt han ud af, at han havde mistet sin mobiltelefon. Via appen Find-min-Iphone lykkedes det dog heldigvis for den 49-årige mand at finde frem til telefonen, som var blevet smidt og efterladt.

I det andet tilfælde blev en 35-årig mand svindlet for flere tusinde kroner, da han forsøgte at betale sin regning med et Visa-kort, som tilsyneladende blev afvist og derefter et Mastercard, hvor betalingen endelig gik igennem. Den 35-årige mand kunne dog konstatere senere hen på søndagen, at der var hævet mange tusinde kroner på begge hans kort.

Dansk PersonTransport opfordrer kunder at have overvejet, hvordan man kommer hjem fra festen inden de går i byen. “Hvis man fx skal med taxi hjem, så er det en god ide at have installeret det lokale taxiselskabs app. Appen kan lokalisere, hvor kunden befinder sig og kunden kan på en nem og hurtig måde bestille en taxi, ligesom de fleste apps giver besked om, hvornår taxien er fremme,” siger Trine Wollenberg