Coronavirus

|04.06.2020

Studentervogne i år trods corona

Der kommer til at være hujende, unge, glade mennesker med huer på i bybilledet i år på trods af coronaen. Regeringen og Folketingets partier gav i går grønt lys for studenterkørsel. ”Dejligt både for studenter og vognmænd,” siger adm. dir. for DPT Michael Nielsen.


Regeringen og Folketingets partier besluttede i går, at årets studenter og andre, som færdiggør deres ungdomsuddannelse denne sommer, får mulighed for at fejre deres eksamener med vognkørsel. Risikoen for coronasmitte og forsamlingsforbuddet har været snublende tæt på at forhindre årets studenter i at springe ud, men nu er det sikret – dog med forbehold. Af hensyn til smittetrykket vil der være forholdsregler i forbindelse med fejring af afslutninger som translokation, dimissioner og lign. Det bør blandt andet fejres klasse- eller holdvist og kun med nærmeste familie for at undgå større forsamlinger. De præcise retningslinjer for studentervognskørsel og afslutningsarrangementer ventes at være klar inden for de næste dage.

”Det er en dejlig nyhed, ikke mindst for afgangseleverne, men også for de vognmænd, der skal transportere de unge rundt. Desværre må vi bare endnu engang konstatere, at selv om det er vigtigt at glædes over alle fremskridt, er det for turistbusvognmændene en dråbe oven i en udtørret sø. Hvis vi skal undgå massive konkurser og tab af arbejdspladser i turistbusbranchen, er det bydende nødvendigt, at der åbnes yderligere op for forsamlinger og grænser for at få bare en lille smule kørsel hen over højsæsonen. Det står desuden helt klart, at store dele af den danske turistbusbranche dør, hvis den ikke kommer med i de genopretningsvækstpakker der forventes etableret politisk i løbet af sommeren,” siger adm. direktør for Dansk PersonTransport Michael Nielsen.