Turistkørsel

|26.06.2018

Stor kontrol af udenlandske busser

Politiet, SKAT og Arbejdstilsynet var i dag fælles om en stor kontrol af busser i København. Danske Busvognmænd er meget tilfredse med, at der kommer mere fokus på, at også de udenlandske busser skal overholde gældende lovgivning.


I dag tirsdag den 26. juni har Politiet, SKAT og Arbejdstilsynet på foranledning af Danske Busvognmænd udført en stor fælles kontrol af busser i København. I løbet af dagen blev der kontrolleret rigtig mange busser, hvoraf mange var udenlandske.

Fra Politiets side var der tale om den generelle vejsidekontrol inklusiv bremseprøvestand samt om busserne havde miljøzonemærkat. SKAT kontrollerede for momsregistrering og -afregning, og Arbejdstilsynet kontrollerede om de udenlandske chauffører var registreret i RUT-registeret, som udstationerede medarbejdere skal være registreret i, når de udfører arbejde i Danmark.

Danske Busvognmænd har siden sidste sommer, hvor vi lavede den første store registrering af udenlandske busser i Danmark, haft en lang række af møder med politikere og myndigheder, og adm. direktør Michael Nielsen udtaler: ”Vi er meget tilfredse med, at Politi, SKAT og Arbejdstilsynet nu arbejder sammen om at kontrollere de udenlandske busser. Vi kan se af vores undersøgelse sidste år samt den igangværende registrering af udenlandske busser, at der er et stigende antal udenlandske busser stationeret mere eller mindre permanent i sommersæsonen i Danmark”.

Det er klart, at også udenlandske busvognmænd skal overholde gældende lovgivning ved kørsel i Danmark, og Danske Busvognmænd er derfor yderst tilfredse med at alle tre relevante myndigheder nu samarbejder for at sætte fokus på området og dermed forhåbentligt stoppe disse lovovertrædelser.

Michael Nielsen fortsætter: “Vi har set beviser på, at udenlandske incomingbureauer opfordrer busvognmænd til ikke at betale moms ved kørsel i Danmark. Yderligere står det klart, at mange af de udenlandske chauffører overnatter i busserne rundt omkring i København. Det er væsentligt at myndighederne fortsætter de aktiviteter de nu har igangsat, indtil der er sikret fair og lige konkurrence i branchen.”

Resultaterne af dagens kontrol er endnu ikke offentliggjort.