Taxikørsel

|11.10.2018

Slut med taxi på Fanø

Fanø Kommune har indstillet taxidriften på øen, men tilbyder i stedet en telebusordning.


I mandags indstillede Fanø Kommune taxidriften. Derfor skal borgerne nu vænne sig til atter en ny busordning med en såkaldt telebus, som kan bestilles til at køre mellem de allerede eksisterende busstoppesteder.

Borgmester Sofie Valbjørn (Alt) fortæller, at ordningen med Esbjerg Taxa hele tiden var planlagt til at være midlertidig, indtil Fanø Kommune fandt en mere permanent løsning for øen.

Jeg kan godt forstå, det er en voldsom mundfuld, at taximuligheden ikke er længere. Men når man kigger på data i det, kan vi se, at den ikke bliver brugt ret meget. Derfor synes jeg ikke, det ville være i orden at bruge så mange af skatteborgernes penge på at få den til at køre”, siger Sofie Valbjørn.

Fanø Taxa stoppede kørslen på Fanø den 27. april, hvorefter Esbjerg Taxa trådte til, og overtog taxikørslen midlertidigt, men dette forsøg stopper altså nu, hvor Fanø Kommune har konkluderet, at der ikke er grundlag for at opretholde en taxibetjening. Fanø Kommune var en af de første kommuner, der benyttetede sig af den nye taxilovs mulighed for, at kommuner kan tilkøbe sig taxidækning.

Esbjerg Taxa er dog ikke ude at billedet, da de skal drive den nye telebusordning, hvilket glæder formand for Esbjerg Taxa, Torben Kirketerp ”Vi må erkende, at der ikke var grundlag for at opretholde en taxiordning på Fanø, hvor der jo trods alt også kun bor omkring 3000 mennesker. Jeg synes i den optik, at kommunen har truffet en rigtig fin og pragmatisk beslutning. Hos Esbjerg Taxa ser vi frem til fortsat at skulle afhjælpe mobilitetsbehovet på Fanø