Rutekørsel

|28.08.2019

Slut med nattillæg hos Sydtrafik og Fynbus

Sydtrafik og Fynbus afskaffer begge tillægget oveni den almindelige billetpris på natbusser.


Det er slut med nattillæg, når man tager en natbus indenfor Sydtrafiks og Fynbus trafiknet fra 1. september 2019 af. Indtil nu har Sydtrafik opereret med et nattillæg på 24 kr. på natbusser, hvor nattillægget har udgjort en 50 % forhøjet pris, hvis man køber en kontantbillet i bussen, eller hvis man rejser med natbussen på en DSB-billet hos Fynbus.

Sydtrafik har lyttet til chauffører og vognmænds kritik
Hos Sydtrafik afskaffes tillægget bl.a. efter opfordring af buschauffører og vognmænd, fordi mange passagerer på hver afgang skulle have hjælp til billetteringen, inden bussen kunne køre fra stationen.

Problemerne opstod, da det var svært at gennemskue hvilke afgange, der var omfattet af nattillægget, og da den korrekte takst alene blev trukket automatisk for pendlere med Rejsekort. Dette stillede krav til, at pendlerne selv skulle holde styr på, nøjagtigt hvilken billet de skulle købe, når de skulle hjem om natten, flere af dem berusede.

Sydtrafik forventer, at afskaffelsen af nattillægget vil få flere til at tage natbussen, da det bliver billigere og lettere for alle parter. Samtidig håber trafikselskabet på, at flere vil tage bussen i stedet for bilen, hvis de har en for høj promille til selv at køre.

Fynbus: “Enklere billetsystem skal give en bedre oplevelse”
Hos Fynbus er den helt store årsag til afskaffelsen af nattillægget, at et enklere billetsystem skal give bussernes passagerer en bedre oplevelse, særligt dem der ikke er regelmæssige pendlere. Samtidig skal det nye system gøre det nemmere at være chauffør.

“Mange møder bussen første gang, når de tager natbussen hjem, og det vil vi gerne gøre til så nem en oplevelse som muligt,” lyder det fra Carsten Hyldborg, direktør i Fynbus.

Dansk PersonTransport ser positivt på ændringerne
Dansk PersonTransport hilser ændringerne i Sydtrafik og Fynbus velkommen, da et billigere og mere enkelt billetsystem alt andet lige gør bussen mere attraktiv for mange borgere.

“Afskaffelsen af nattillægget gør bussen til et mere attraktivt transportmiddel, da det nu bliver både lettere og billigere at rejse med den i nattimerne. Samtidig kan man, som Sydtrafik også påpeger, håbe på, at flere vælger at tage bussen i stedet for at sætte sig bag rattet, når de har fået for meget indenbords. Vi ser derfor ændringerne hos Sydtrafik og Fynbus som meget positive,” lyder det fra Michael Nielsen, adm. direktør i Dansk PersonTransport.