uber

|06.10.2020

Skattestyrelsen: Chauffører for internetbaseret kørselstjeneste får ekstraopkrævning

Skatteministeriet sender ekstra skatteopkrævninger til 99 % af kontrollerede chauffører for en unavngiven internetbaseret kørselstjeneste. Det sker efter, at de hollandske myndigheder har opgivet navne og nummerplader på chaufførerne.


59 millioner kroner. Så mange opkrævninger har Skattestyrelsen sendt ud fordelt på cirka 2400 personer, der har kørt for en internetbaseret kørselstjeneste i 2016 og 2017. Skatteministeriets tavshedspligt gør, at de ikke kan nævne navnet på den pågældende virksomhed, men vi vurderer, det sandsynligvis er Uber.

Det sker efter et samarbejde med de hollandske skattemyndigheder, der har givet Skattestyrelsen navne og nummerplader på de biler, chaufførerne har brugt til kørslen.

Det skriver Skatteministeriet.

Skattemyndighederne fik udleveret cirka 4500 navne og udvalgte cirka 2400 borgere baseret på væsentlighed og risiko. Dette medførte de ekstra skatteopkrævninger til 99 % af de borgere. Ud af de 2400 er cirka 1200 sendt videre til de sociale myndigheder for at kontrollere, om chaufførerne f.eks. også modtog overførselsindkomst i den pågældende periode. Cirka 450 af de udvalgte 2400 til kontrol er så grove, at der tages stilling til, om der skal rejses krav om bøder.

Læs mere her: https://www.skm.dk/aktuelt/presse-nyheder/pressemeddelelser/99-procent-af-kontrollerede-chauffoerer-faar-ekstra-skatteopkraevninger-fra-skattestyrelsen/