Offentlig kørsel

|10.08.2017

Samarbejde om bremsetjek

Danske Busvognmænd har i kølevandet på den seneste tids fokus på bussernes bremser samarbejdet med Applus Bilsyn om en løsning på problemet.


Set i lyset af den seneste tids fokus på bremser, hvor nysynede busser dumpede politiets razzia, har Danske Busvognmænd og Applus Bilsyn samarbejdet om at skabe en aftale om bremsetjek. Samarbejdet skal gerne munde ud i en aftale, der betyder, at alle medlemmer gratis kan teste bussernes bremser ved Applus bremsestand og dermed supplere det årlige sikkerhedstjek yderligere. Om samarbejdet udtaler landsformand i Danske Busvognmænd, John Bergholdt:

”Det kan for eksempel give mening op til vintersæsonen, når vejbanerne er fugtige, og man kan mærke effekten af skævbremsning. Der vil det være fornuftigt at tjekke om alt er, som det skal være. Det handler om at få et lag mere på sikkerheden.”

At tjekke bussens bremser er ikke noget, man som chauffør kan se sig til. Det er kun ved hjælp af ”rulletæpper” og avanceret måleudstyr, at bremserne kan blive testet og godkendt. Formålet med aftalen, er derfor at det fremadrettet skal gøres lettere for vognmænd at få testet bremserne og sikre en ensartethed imellem bremsesyn og politiets måleudstyr.

Detaljerne ved aftalen er stadig under udarbejdelse, men landsformand John Bergholdt siger afsluttende: ”Vi har indgået samarbejdet i kølvandet på de tvivlssager, hvor politiet kasserer en bus, som synshallen har godkendt. Sådan noget kalder på aktion fra vores side.”

Til september holder Danske Busvognmænd medlemsmøder vedrørende bremseproblematikken. Nærmere information vedrørende disse vil blive tilsendt i den nærmeste fremtid.