Taxikørsel

|21.09.2018

Sagskomplekset mod Ubers chauffører intensiveres

Flere end 1.500 sager mod Uber-chauffører skal nu vurderes af anklagemyndigheden efter højesteretsdomme.


Efter at Højesteret i sidste uge valgte at stadfæste dommene over Uber-chauffører for piratkørsel og fastholde deres bøder på næsten 700.000 kr., er anklagemyndigheden nu klar til sidste etape i det omfattende Uber-sagskompleks. Anklagemyndigheden har afventet afgørelserne fra Højesteret, før man ville færdigbehandle de mange sager, og det er altså det, som skal ske nu. Advokaturchef Vibeke Thorkil-Jensen fortæller, at anklagerne nu skal i gang med at vurdere cirka 1.500 Uber-sager.

”Der vil blive tale om en konkret vurdering af hver enkelt sag, hvor vi så vil tage stilling til, hvad der skal ske, siger Vibeke Thorkil-Jensen”.

Ifølge Vibeke Thorkil-Jensen skal anklagemyndigheden tage stilling til, hvorvidt hver enkelt af de 1.500 skal have tilsendt et bødeforelæg, om deres sag skal indbringes for retten, eller om sigtelserne mod dem skal falde. Og det kommer til at tage et godt stykke tid. Vibeke Thorkil-Jensen siger til Ritzau, at det ikke er noget, der kan klares på et par måneder.

Dansk Taxi Råds direktør, Trine Wollenberg, noterer med tilfredshed denne udmelding fra anklagemyndigheden, om end den er helt som forventet, men hun har dog også en klar forventning om, at der kommer en straffesag mod Uber.