06.06.2024

Så åbnede Københavns Busterminal endelig

Torsdag den 6. juni 2024 åbnede Københavns Busterminal endelig, og allerede under overborgmester Sophie Hæstorp Andersen åbningstale rullede de første passagerer, rullekufferter og fjernbusser ind og ud af den nye terminal.


Overborgmesteren startede med at minde om baggrunden for Københavns Kommunes beslutning om at etablere en Busterminal – de utålelige forhold i Ingerslevsgade, der nu er fortid. Det var en rigtig beslutning, hvilket Sophie Hæstorp Andersen også har hørt fra mange borgere, der har kvitteret direkte med udtryk som: ”Godt gået. Omsider. Det bliver godt”.

Sophie Hæstorp understregede Busterminalens betydning for danskerne og københavnerne, som nu får bedre muligheder for at rejse bæredygtigt ud i den store verden med både nationale og internationale busruter. Her flugter Busterminalen godt med kommunens øvrige fokus på bæredygtig transport.

Movia skal efter aftale med Københavns Kommune stå for driften af Busterminalen og herfra mindede ressourcedirektør Eskil Thuesen om, at Busterminalen betjener lige så mange passagerer som f.eks. Carlsberg S-togstation og togstationen i Kolding, så Busterminalen udgør et væsentligt trafikalt knudepunkt.

I Dansk PersonTransport er adm. direktør Michael Nielsen glad for, at Busterminalen nu er i drift:

– Fjernbustrafikken er i vækst. Der var sidste år 1,6 mio. passagerer, der tog fjernbusserne i Danmark, og det er en stigning på 16 procent sammenlignet med året før. Med åbningen af Busterminalen forventer vi, at mange flere får øjnene op for de gode rejsemuligheder, som busserne tilbyder som en både komfortabel, fleksibel og bæredygtig transportform. Den nye Busterminal er ikke kun en nødvendig erstatning for Ingerslevsgade, den udgør også et løft af rejseoplevelsen, så det matcher den høje service og komfort, der er inde i busserne.

Michael Nielsen understreger samtidig, at alle samarbejdspartnere om Busterminalen skal arbejde hårdt i den kommende tid.

– Som bekendt er Busterminalens IT-system blevet forsinket. Det betyder, at der er en særlig opgave med at sikre passagerinformationen og den nødvendige trafikstyring med gode planer og aftaler mellem Movia og busselskaberne. Især på de mest travle rejsedage som fredage, op til helligdage, ferie og store begivenheder. I næste uge går turen for mange til Folkemødet på Bornholm, og det kommer til at give travlhed på Busterminalen, men jeg er sikker på, at busselskaberne vil gøre alt for, at dette bliver håndteret så alle passagerer får en god og pålidelige rejseoplevelse, afslutter Michael Nielsen.