21.01.2022

Ring 112, hvis bilen går i stå på motorvejen

Vejdirektoratet har i denne uge lanceret en ny kampagne, der har til formål at minde folk om at de skal ringe 112 hvis de går i stå på motorvejen.


Særligt ved mindre uheld uden personskader på motorvejen opleves det at folk ikke vælger at ringe 112, da de ikke vurdere situationen alvorlig nok. Det vil Vejdirektoratet lave om på, man skal altid ringe 112 hvis man holder stille på vognbanen på motorvejen, den høje fart for forbipasserende vil altid gøre situationen alvorlig.

Anbefalingen gælder ikke kun ved sammenstød, men også ved mindre motorstop eller punkteringer hvor man ikke kan nå ud til nødsporet. Her skal man tænde havariblinket og ringe 112 med det samme.

Hvis uheldet er ude og du af den ene eller anden grund går i stå på motorvejen skal du følge nedenstående punkter:

Sådan gør man, hvis man strander i en vognbane på motorvejen

  1. Tænd havariblink.
  2. Tag din gule vest på (hav den altid liggende inde i bilen – ikke i bagagerummet).
  3. Bring dig selv i sikkerhed med den største forsigtighed på den anden side af autoværnet. Nogle gange kan det være mere sikkert at blive i bilen, hvis du for eksempel holder stille i den midterste vognbane.
  4. Ring 112.
  5. Afvent hjælp.

Du kan læse mere om kampagnen på https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/ring-112-hvis-bilen-gar-i-sta-pa-motorvejen?publisherId=13559844&releaseId=13640585