21.01.2022

Ret til erhvervsbetalingskonto

Gode og sunde virksomheder skal have ret til en erhvervskonto er udmeldingen fra Erhvervsminister Simon Kollerup sammen med Erhvervsordfører fra SF Lisbeth Bech-Nielsen.


Det er nødvendigt at have en erhvervskonto i dag for at drive virksomhed, men mange mindre virksomheder, herunder flere af Dansk PersonTransports medlemmer, oplever at få et nej, når man henvender sig til banker om oprettelse af en erhvervskonto.

Derfor glæder det Dansk PersonTransport, at Erhvervsminister Simon Kollerup sammen med Erhvervsordfører fra SF Lisbeth Bech-Nielsen nu vil tage initiativ til lovgivning, der skal sikre, at virksomheder får ret til at få en erhvervskonto. Det betyder, at bankerne fremover har pligt til at oprette en konto til gode og sunde virksomheder, der ønsker det.

”Vi er rigtig glade for det initiativ som regeringen har taget samme med SF. Rigtig mange af vores mindre medlemmer specielt på flex- og taxiområdet oplever at blive afvist af bankerne, når de henvender sig med henblik på at få oprettet en erhvervskonto. Ofte får virksomheden blot et afslag uden begrundelse, hvilket er meget frustrerede for en nystartet vognmand, som jo netop er blevet godkendt hos Færdselsstyrelsen bl.a. på økonomien i forhold til krav om egenkapital” siger Trine Wollenberg, vicedirektør i Dansk PersonTransport

Forslaget om en ret til en basal erhvervsbetalingskonto forventes fremsat i Folketinget i efteråret 2022.