29.12.2021

Restriktioner for rejser til Sverige

Dansk PersonTransport har været i kontakt med vores svenske søsterorganisation om indrejserestriktionerne i Sverige.


For at få lov til at komme ind i Sverige kræves en negativ Covid-19 test, som ikke er ældre end 48 timer, for alle udenlandske statsborgere, der ikke bor i Sverige. Testsvar skal fremvises af alle fra 12 år og opefter.

Desværre har det svenske grænsepoliti måttet afvise en del rejsende, der er kommet til Sverige med forskellige busselskaber, da de rejsende ikke har kunne fremvise korrekt dokumentation. Den svenske politimyndighed ønsker at sikre, at alle transportører anerkender vigtigheden af, at de passagerer, man tager om bord, har den nødvendige dokumentation mv. for at rejse ind i Sverige. I tilfælde af at rejsende ikke opfylder kravene, kan det få vidtrækkende konsekvenser for den rejsende og de involverede aktører. Heri spiller bl.a. transportøren en vigtig rolle i at støtte den rejsende med at rejse tilbage til oprindelsesdestinationen.

Dette gælder selvfølgelig ikke transitrejser til Bornholm, der stadig er undtaget fra disse krav.

Al information om, hvad der gælder for indrejse i Sverige under indrejseforbuddet, der gælder indtil 31. januar 2022, kan findes her:

https://polisen.se/om-polisen/polisens-arbete/granspolisen/sa-paverkas/

https://polisen.se/om-polisen/polisens-arbete/granspolisen/sa-paverkas/fragor-och-svar-om-det-tillfalliga-inreseforbudet/