15.06.2022

Rekord mange taxier skal servicere gæsterne ved dette års Folkemøde på Bornholm

Dantaxi Bornholm har indhentet forstærkninger i forbindelse med Folkemødet 16. – 19. juni 2022, og kan nu stille med 33 vogne når de cirka 60.000 deltagere igen indtager Allinge.


Dantaxi Bornholm har indhentet forstærkninger i forbindelse med Folkemødet 16. – 19. juni 2022, og kan nu stille med 33 vogne når de cirka 60.000 deltagere igen indtager Allinge.

Øens eneste taxiselskab, Dantaxi Bornholm, der til dagligt servicerer beboere og turister med 15 vogne, har sørget for solid opbakning når Folkemødet igen løber af stablen i denne uge. 18 taxier supplerer i år den lokale afdeling, så gæster ikke skal savne kørelejlighed når de skal transporteres fra øens lufthavn, eller skal finde frem til deres logi efter en lang dag i Allinge. Antallet af taxier er således mere end fordoblet, og slår rekorderne for de øvrige Folkemøde-år, der med undtagelse af Covid 19-året 2020, har indtaget det bornholmske siden 2011. Blandt de indhentede taxier til lejligheden er flere el-vogne:

“Vi har i år valgt at indsætte seks el-taxier, da vi vurderer, at det er et realistisk antal i forhold til det antal af offentlige ladestandere, der pt. er tilgængelige på Bornholm. Vi noterer os, at der er planlagt etablering af flere ladestandere på øen over de næste år. En udvikling vi finder særdeles positiv og helt i tråd med Dantaxi’s målsætning om at udfase dieseltaxien indenfor en kortere årrække” udtaler Dantaxi’s kommerciel direktør Vibeke Wolfsberg.

Daglig leder Benny Jensen er ligeledes forhåbningsfuld omkring den midlertidige forøgelse af Dantaxi Bornholm: “Vores erfaring fra alle tidligere år viser, at der kan opstå ventetid ved flyankomst og ved færge- ankomst og afgang.  Jeg håber, at vores kunder har forståelse for, at det kan betyde ventetid, når mange skal bruge en taxi på samme tid”.

Dantaxi råder i alt over ca. 250 el-taxier, fordelt over landet.