Coronavirus

|01.04.2020

Pressemeddelelse: Mere hjælp til turistbusvognmænd

Dansk PersonTransport beskriver i en ny pressemeddelelse, hvordan den kommende sommer kan blive et blodbad i turistvognmandsbranchen, hvis der ikke kommer en udvidelse og en forlængelse af hjælpepakkerne


Pressemeddelelse 

Turistbusbranchen er lukket og slukket af de nødvendige statslige restriktioner. Dansk PersonTransport foreslår forlængelse og udvidelse af hjælpepakkerne

Den tur, de danske turistbusvognmænd kører lige nu, er en nedtur. Grænserne er lukket, så ingen turister kommer ind eller ud. Grupper, der skulle til sportsbegivenheder eller anden udflugt, skal ikke samles eller køres – ingen skal køres. Og alle planlagte ture aflyses.

Det er billedet her og nu for de turistbusvognmænd, der har grupper og turistkørsel som deres forretningsgrundlag, og der er desværre udsigt til en meget lang nedtur. Vognmændene kommer direkte fra en vinter, der er lavsæson, og hvor der traditionelt tæres på opsparede midler eller kassekreditten. Under normale omstændigheder hentes hovedparten af årets omsætning derfor i forårsmånederne april, maj og juni samt i september og oktober.

”Alle Dansk PersonTransports turistbusmedlemmer melder om tømte ordrebøger, og alle forventer, at omsætningen i denne sæson er tabt. Herefter står branchen foran endnu en vintersæson – uden omsætning. Det vil tage livet af den del af branchen, der stadigvæk er tilbage, hvis der ikke sættes ind med ekstra hjælp,” siger adm. direktør for Dansk PersonTransport Michael Nielsen.

Dansk PersonTransport foreslår derfor, at politikerne uden tøven og helt konkret sikrer en udvidelse af hjælpepakken for selvstændige, så grænsen hæves fra 10 til 50 ansatte. Turistbusbranchen er arbejdskrafttung, så selv en lille vognmandsforretning med relativt få busser kommer hurtigt op over grænsen på 10 ansatte i sæsonen.
At hæve grænsen for ansatte vil sikre, at også turistbusvognmænd kan få kompensation for deres tabte omsætning og får noget at leve af i den lange periode, hvor de vil være uden indtægt.

Dansk PersonTransport foreslår også, at perioden, der er behov for hjælp, forlænges til april 2021. Turistbusvognmændene mærker effekterne af coronakrisen, længe efter resten af Danmark er gået i gang igen. For dem går det først i gang igen med den næste turist-sæson i april 2021, hvilket støttes af undersøgelsen som Tourism Economics har foretaget, hvor de estimerer, det tager indtil udgangen af 2022, før vi er tilbage til normalen i turistbranchen.

”Hvis ikke turistbusbranchen hjælpes igennem denne periode, så vil efteråret og vinteren blive et rent blodbad i branchen. Branchen er sæsonbetinget og afhængig af kunder, som er forsvundet ved de nødvendige love for at inddæmme COVID-19,” siger Michael Nielsen.

Du kan se den officielle version her Pressemeddelelse DPT Turistbusvognmænd 010420