fjernbus

|02.04.2020

Politisk aftale sikrer fjernbusterminal

Regeringen, RV, SF, EL og ALT er blevet enige om at øremærke 361 mio. kr. fra finansloven til en forbedring af den kollektive trafik – det sikrer blandt andet en medfinansiering af en ny busterminal i København og bedre faciliteter ved Ny Ellebjerg


Verden er ikke gået helt i stå, selv om coronakrisen løber med alle overskrifterne. Det kan blandt andet ses ved den nye politiske aftale, der blev offentliggjort i dag. Regeringen, RV, SF, EL og ALT er nemlig blevet enige om at udmønte 361 mio. kr. fra finansloven til en forbedring af den kollektive trafik. Det betyder, at det stigende antal fjernbusser, der kører i hele landet, får egen busterminal ved Dybbølsbro Station i København. Størstedelen af passagererne med fjernbusserne rejser ind eller ud af København, og det har medført kaotiske tilstande på Ingerslevgade, når rejsende skulle til og fra busserne på tværs af og rundt om den almindelige trafik.

”Vi er utroligt glade for, at dette projekt, der har været vores hjertebarn længe, nu endelig lykkes. Vi vil gerne sige tak til alle partierne, og vi ser frem til den nye terminal, der virkelig kommer til at gøre en forskel for vores medlemsvirksomheder og især de mange rejsende, der vælger fjernbussen på deres rejse til og fra København,” siger Michael Nielsen, adm. direktør Dansk PersonTransport.

En del af aftalen indbefatter også et fælles stationsanlæg med omstigningsfaciliteter og bedre adgangsveje ved Ny Ellebjerg Station, der bliver et nyt centralt knudepunkt.

Penge til takstnedsættelser og nattog

De mange millioner skal også bruges på andre forbedringer af den kollektive trafik. Blandt andet skal taksterne for at køre med offentlig transport sættes ned for unge og ældre, så et ungdomskort f.eks. falder fra 666 kr. til 606 kr., og der afsættes 25 mio. kr. årligt fra 2021 til takstnedsættelser for pensionister.

I myldretiden over Storebælt vil man mærke en forskel med ni ekstra lyntogsafgange på hverdage, og som et grønt alternativ til flyet vil der blive afsat penge til indløb af nattog mellem Sverige og Tyskland.