Turistkørsel

|09.12.2017

Politiker i Lorry: “Det er et syndigt kaos”

”Det er et syndigt kaos, hvor vi nærmest er heldige over, at der ikke er sket alvorlige ulykker.”


Sådan lyder ordene fra Lars Weiss (S), medlem af Økonomiudvalget i Københavns Borgerrepræsentation, i et indslag på TV2 Lorry i lyset af Danske Busvognmænds kampagne om de urimelige forhold for passagerer og busser på Ingerslevsgade.

En rapport fra Trafikstyrelsen tidligere peger på Dybbelsbro som oplagt lokalitet til en ny fjernbusterminal, men de økonomiske midler mangler stadig.

På Københavns Rådhus er der vilje til at bruge penge på en fjernbusterminal. Staten og Københavns Kommune forhandler i øjeblikket om, hvordan regningen skal fordeles.

”Vi har hvert forår en omgang med ubrugte midler, der skal fordeles til forskellige anlægsprojekter, og budgetpartierne har skrevet under på, at et af de projekter, der står øverst på listen, er en fjernbusterminal,” lyder meldingen fra Lars Weiss.

Mangler handling bag ordene
Trods de gode intentioner erkender Lars Weiss dog, at staten ikke har givet deres ord på, at en fjernbusterminal bliver en realitet. ”Men jeg er sikker på at staten også godt kan se, at der er en interesse i at skabe ordnede forhold for busserne omkring Hovedbanegården,” tilføjer han.

I Danske Busvognmænd ser man gerne, at de mange fine intentioner omsættes til handling til gavn for de mange passagerer:

”Det her er et problem, der skulle være blevet løst for lang tid siden,” udtaler Steen Bundgaard, direktør i Danske Busvognmænd, til Lorry.

Se indslaget på Lorry, der begynder 03:35.