Taxikørsel

|08.11.2018

Pirattaxi står til 35.000 kr. i bøde

20-årige pirat-taxichauffør er blevet sigtet for pirattaxikørsel.


I en færdselsrazzia i Aarhus Vest i fredags røg en 20-årige mand i politiets søgelys, da han kørte rundt i et villakvarter, hvor han kørte ind til et busstoppested og samlede en person op og kørte videre. Men uheldigvis for ham standsede en patruljevogn ham. Ifølge Århus Stiftstidende forklarede både passager og den 20-årge pirattaxichauffør, at de skam kendte hinanden, men efter nogle kontrolspørgsmål fra betjentene, faldt den forklaring fra hinanden.

Den 20-årige fører blev derfor sigtet for pirattaxikørsel – en forseelse, der kan koste 35.000 kroner i bøde, hvis han bliver dømt. Dette sker efter at bødeniveauet for overtrædelse af bestemmelser i den nye taxilov er blevet hævet væsentligt i forhold til den gamle lov. Mindre alvorlige overtrædelser straffes fremover med bøde på 5.000 kr., alvorlige overtrædelser straffes med bøde på 15.000 kr., og meget alvorlige overtrædelser, herunder kørsel uden tilladelse til erhvervsmæssig persontransport, straffes med bøde på 35.000 kr.

Tag en rigtig taxi hjem
Politiinspektør Jesper Bøjgaard Madsen fra Aarhus Politi var i sidste uge i anledning af den begyndende julefrokostsæson ude og opfordre til, at julefrokostgæster lader bilen stå og i stedet laver aftaler med nogen om at blive hentet, tager offentlig transport eller hopper i en taxi – ”dem med både lys på taget og reklamer på siden vel at mærke”, lyder det fra politiinspektøren, der uddyber sin advarsel ”Vi vil gerne på det kraftigste advare imod, at man hopper ind bagi en privat bil med nogle mennesker, man ikke kender. En aften som i aften ved vi, at der kan være pirattaxaer på gaderne, der forsøger at udnytte, at folk er fulde og trætte, og vi ved desværre også alt for godt, hvad det kan føre med sig”, siger Jesper Bøjgaard Madsen til Århus Stiftstidende.