Taxikørsel

|21.09.2018

Pirattaxi skal betale 50.000 kr. i bøde

Skærpet bødestraf taget i brug.


En pirattaxi-chauffør i Nordjylland blev taget på fersk gerning i sin pirattaxa om natten d. 7. april, da han holdt ude på gaden for at kapre en ny kunde, men da han satte sig ind i sin bil, sprang politiet frem og anholdt manden, fortæller anklager Mikkel Holdensgaard.

Betjentene havde nemlig lagt mærke til, at den 44-årige havde kørt meget til og fra Jomfru Ane Gade den nat, og de besluttede sig derfor for at holde øje med ham.

I Retten i Aalborg nægtede den manden sig dog skyldig og forklarede, at han blot skulle køre en kammerat hjem, og at der ikke var nogen betaling for turen.

Men i retten vidnede den pirattaxi-kunde, som den 44-årige lige havde tilbudt at køre hjem.

Og han forklarede, at han ikke kendte den 44-årige i forvejen, men at han var blevet tilbudt at blive kørt hjem for 100 kroner. Pirattaxi-chaufføren modtog på den baggrund en dom for pirattaxakørsel og en bøde på hele 50.000 kroner.

Bødeniveauet for overtrædelse af bestemmelser i den nye taxilov er blevet hævet væsentligt i forhold til den gamle lov. Mindre alvorlige overtrædelser straffes fremover med bøde på 5.000 kr., alvorlige overtrædelser straffes med bøde på 15.000 kr., og meget alvorlige overtrædelser, herunder kørsel uden tilladelse til erhvervsmæssig persontransport, straffes med bøde på 35.000 kr. Strafudmålingen af bødestørrelsen på 50.000. kr. skal ses i lyset af, at det var en skærpende omstændighed, at han tidligere var straffet for lignende kriminalitet.

Dommen glæder Dansk Taxi Råds direktør, Trine Wollenberg: ”Jeg noterer mig, at anklagemyndigheden også var meget tilfredse med dommen, hvilket de begrundede med, at bødens størrelse vidner om, at man ikke vil acceptere pirattaxaer, hvor det er uuddannede chauffører. Det kunne jeg ikke have formuleret bedre selv”.