06.07.2022

PET sætter fokus på lokal sikkerhedsbevidsthed og udbyder gratis kursus

Med indsatsen ”Omtanke” vil PET udbrede kendskabet til håndtering af terrormistanke, særligt blandt personer der arbejder i servicefag, eller på anden måde har en bred berøringsflade på deres arbejdsplads.


”Danmark er generelt et trygt samfund, og terror er for mange en utænkelig hændelse i vores hverdag. Men vi må ikke lukke øjnene for, at et angreb kan finde sted i Danmark. Danskernes sikkerhed og tryghed på befærdede steder opstår i et samspil mellem politi, borgere og lokale arbejdspladser”.

Sådan skriver PET om deres tiltag ”Omtanke”, som skal skærpe opmærksomheden omkring emnet, og samtidig øge chancen for at et eventuelt forsøg på terror vil blive opdaget og håndteret før det er for sent.

Er din arbejdsplads interesseret i at få besøg af PET, til et kursus på cirka 4 timer der øger jeres kompetencer og kendskab til danske terrorsager, mistænkelig adfærd, krisehåndtering, beredskabsplaner og meget mere – kontakt venligst Dansk PersonTransport.

Kurset afholdes for grupper på 20-40 deltagere og inkluderer både øvelser og udveksling af erfaringer. Det er desuden mulighed for at afkorte kurset, eller afholde det digitalt.