14.06.2022

Odense: Letbanen forbinder Danmark

Odense Letbane åbnede lørdag d. 28. maj og et nyt busnet træder i kraft 31. juli 2022. Det vil binde Odense sammen på en ny måde. Men ligesom Odense er centralt placeret i landet er letbanen er også allerede nu blevet en god forbindelse til resten af Danmark.


På letbanestoppet Parkering Odense Syd (Søndre Hospitalsvej 6,5260 Odense) er der forbindelse og omstigning til de to fjernbuslinjer Flixbus og KombardoEkspressen med tilsammen over 40 destinationer i Danmark.

KombardoEkspressen har direkte forbindelse fra Odense til København, Herning, Holstebro, Vejle og Aarhus. Busselskabet Flixbus har fpå de største rejsedage over 40 busafgang fra Odense i retning mod enten Jylland eller Sjælland. I netværket er der fra Odense – enten direkte eller med omstigning – adgang til yderligere 34 danske byer.

”På vegne af fjernbusselskaberne og deres passagerer vil vi gerne kvittere for et forbilledligt samarbejde med Odense Kommune om at sikre gode forhold for fjernbusserne. I 2018 blev etableret gode, men midlertidige, forhold til fjernbusserne omkring Ørbækvej 100, samtidig med at det blev aftalt, at fjernbusserne ville få et stoppested ved en letbanestation, når den stod klar. Det tog lidt længere tid, men nu er letbanen i drift og efter forhåbentlig kort tids tilvænning vil fjernbuspassagererne have taget de nye muligheder med kombination af letbane og fjernbustrafik til sig,” udtaler Lasse Repsholt, sektorchef for kollektiv trafik i Dansk PersonTransport.

Foto: www.odenseletbane.dk