transportministeren

|23.10.2020

Nyt fra transportministeren: Mundbind i den kollektive transport mindst året ud

Transportministeren fastslår i dag, at kravet om mundbind forlænges til at gælde året ud, og at det formentlig bliver forlænget efterfølgende. DPT vil i den forbindelse opfordre til at minde alle om korrekt brug af mundbindene.


En pressemeddelelse sendt ud 23.10. fra Transport- og Boligministeriet fastslår, at passagerer i kollektiv transport skal fortsat bruge mundbind mindst året ud og formentlig også længere.

”Vi kan allerede nu sige, at det her med mundbind er noget, som vi skal indstille os på, at vi skal bruge i den kollektive trafik i en rum tid endnu. Så kan alle indstille deres sigtekorn på det. Som minimum vil det fortsætte i hvert fald året ud og formentlig også længere,” siger transportminister Benny Engelbrecht.

I den forbindelse vil Dansk PersonTransport gerne opfordre til, at man fortsat opfordrer alle kunder, ansatte og øvrige til at bruge mundbindene, når det er påbudt, og bruge dem korrekt. Mange er efterhånden trætte af mundbindene og synes, de er ubehagelige at have på. Ofte ser man, at folk f.eks. flytter mundbindet ned over næsen. Det er vigtigt at være opmærksom og håndhæve reglerne og minde sig selv og andre om, at det er vigtigt og for alles bedste.