21.01.2021

Nyetablerede virksomheder får adgang til kompensationsordningerne

Regeringen og et bredt flertal af Folketingets partier er enige om at ændre kompensationsordningerne så nyetablerede virksomheder fra før 1. november 2020 også får adgang til kompensation.


Fristen i kompensationsordningerne for etablering i CVR flyttes fra 9. marts 2020 til 1. november 2020. Det betyder, at virksomheder der er etableret før den 1. november 2020 også får mulighed for at søge kompensation. Tidligere skulle virksomheden være etableret før den 9. marts, men regeringen og et bredt flertal i Folketinget har altså besluttet at flytte fristen. Hensigten med den nye frist er at give alle virksomheder og selvstændige mv., der er etableret hen over sommeren og i første del af efteråret – hvor smittetrykket var lavt – mulighed for at søge kompensation.

Med ændringen vil nyetablerede virksomheder mv., som er ramt af én eller flere af de kompensationsberettigende COVID-19-relaterede restriktioner, få adgang til de målrettede kompensationsordninger for faste omkostninger, faste omkostninger light og selvstændige mv. De konkrete kompensationsmuligheder vil afhænge af tidspunktet for virksomhedens registrering i CVR samt de restriktioner, virksomheden er ramt af.

Alle virksomheder og selvstændige mv. vil derudover også kunne søge de generelle kompensationsordninger, der blev genåbnet den 9. december 2020.

Det vil stadig være et krav i kompensationsordningerne, at virksomheden eller den selvstændige kan dokumentere mindst én måneds omsætning forud for den periode, der søges kompensation for.

Erhvervsstyrelsen forventer at kunne åbne for ansøgninger fra de nyetablerede virksomheder i begyndelsen af februar, afhængig af forudgående statsstøttegodkendelse.